Κρουασάν βουτύρου.
Συστατικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1,5 κ γ . αλάτι
Για τη στρώση βουτύρου
270 γρ. παγωμένο βούτυρο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Τσιπς Καρότου στον φούρνο.
Συστατικά
500 γρ. καρότα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο
αλάτι
1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
αβοκαντέζα για το σερβίρισμα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Χοιρινό με μαύρη μπύρα
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Για το κότσι
1600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη, χωρίς δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
500 ml μαύρη μπύρα
Για το σερβίρισμα
150-200 γρ. iceberg
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
6 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
3 φέτες τυρί
γαλλική μουστάρδα
τηγανητές πατάτες

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο.
Συστατικά
200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα, σε κομμάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο(2κ.σ.+3 κ.σ.)
500 γρ. μανιτάρια σαμπιγιόν
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ. (75 γρ. +25 γρ.) γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. (75 +25) κίτρινο τυρί cheddar, τριμμένο
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες
200 γρ. τυρί κρέμα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Muffins με λίτσι.
Συστατικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά μέτρια
250 ml ξυνόγαλο
60 ml λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. ψιλοκομμένα λίτσι χωρίς κουκούτσια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Λεμονόπιτα
Συστατικά
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μέλι
1 στικ κανέλας
350 γρ. νερό
Για την λεμονόπιτα
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
220 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Φλογέρες με προσούτο και τυρί.
Συστατικά
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
45 γρ. μουστάρδα
πιπέρι
αλάτι
3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1,5 κ.γ. κύμινο
12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος
1 κ σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα
πιπέρι
αλάτι

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια.
Συστατικά
Για την τσίλι σος
150 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
50 ml ξύδι
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
80 ml νερό
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Τυρόπιτα κουρού.
Συστατικά
Για τη ζύμη
130 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά (το ένα χωρισμένο σε ασπράδι και κρόκο)
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
400 γρ. τυριών (γραβιέρα, φέτα, παρμεζάνα ή ό,τι έχετε στο ψυγείο σας), κρατήστε λίγο για πασπάλισμα
100 γρ. τυρί κρέμα
1 πιπεριά κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη), ψιλοκομμένα
πιπέρι
αλάτι

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μελιτζανοκεφτέδες
Συστατικά
700 γρ. μελιτζάνες (καλύτερα να είναι φλάσκες, χωρίς αυτό όμως να είναι δεσμευτικό)
1 αυγό
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 μικρή σ.κ. σκόρδο, τριμμένη
100 – 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. γαλέτα τριμμένη
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
50 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1 κ.γ. κοφτό κύμινο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Παγωτό ξυλάκι με Αβοκάντο.
Συστατικά
Για τα popsicles
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο ή 3 μεσαία
420 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγάβης
Για το γλάσο
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 ml λάδι καρύδας
50 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Healthy Cookies
Συστατικά
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας(200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπα(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπα(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπε(70 γρ. ) αποξηραμένα κράμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λιναρόσπορο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Burger με τόνο.
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
πουρές από 2-3 πατάτες
μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κρόκοι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα burger
4 ψωμάκια για burger
μαγιονέζα
λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι κτλ)

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μους Σοκολάτας με Αβοκάντο
Συστατικά:
2 πολύ ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους (1 ½ φλ. ψίχα)
100 ml γάλα καρύδας σπιτικό ή κονσέρβα πλήρες
100 γρ. σιρόπη αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. κακάο σε σκόνη
1 κ.σ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
φράουλες και δυόσμο για το σερβίρισμα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μπιφτέκια κοτόπουλου.
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κιλό κιμά κοτόπουλο από μπούτι
1 μέτριο αυγό
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ πιπέρι
1 κ.γ θυμάρι (και λίγο ακόμα)
250 γρ. ψωμί του τοστ
4 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών

Μέθοδος Εκτέλεσης
Μπορούμε ΑΝ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο και να φτιάξουμε μπιφτέκια γαλοπούλας!
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Παγωτό καραμέλα.
Συστατικά
1 γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
2 dulce de leche
80 γρ. ζάχαρη
140 γρ. ξηροί καρποί (Καρύδια, αμύγδαλα κτλ.)

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Biscuits με χαλούμι και άνηθο.
Συστατικά:
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
λίγο πιπέρι καγιέν
½ κούπα χαλούμι κομμένο σε κομματάκια
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
¾ της κούπας τυρί cottage
120 ml γάλα πλήρες
1 κ.σ. φρέσκο κομμένο άνηθο
ξύσμα από ½ λεμόνι

Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα.
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
400 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. ελιές
60 γρ. φέτα
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Νοστιμιά Maggi
Πιπέρι
Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ. κίμινο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
½ κ.γ. κίμινο
Πιπέρι
Αλάτι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
3 πίτες
Ελαιόλαδο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Ρολό κιμά με επικάλυψη πουρέ πατάτας.
Συστατικά
250 γρ. ψωμί τοστ σε κομμάτια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό ωμό
3 κ.γ. αλάτι
3 (1+2) σκ. σκόρδο
2 κ.γ εστραγκόν ή θυμάρι (1+1)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές κόκκινες
2 καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
100 γρ. αρακά καθαρισμένο φρέσκο ή κτψ.
4-6 κ.σ ελαιόλαδο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Ψωμί χωρίς ζύμωμα (χωρίς μαγιά).
Συστατικά
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml μαύρη μπύρα
80 ml ελαιόλαδο
μυρωδικά (προαιρετικά)
τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Μακαρόνια Σκιουφιχτά.
Για τα σκιουφιχτά
200 γρ. σταρένιο αλεύρι κοσκινισμένο (ψωμιού)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο & έξτρα για πασπάλισμα
5 κ.σ ελαιόλαδο
300 γρ. χλιαρό νερό
αλάτι
Για τη σάλτσα
500 γρ. μανιτάρια
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
4-5 φύλλα θυμάρι φρέσκο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
150-200 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι.
Συστατικά
2 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πλιγούρι
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. κουκουνάρι
40-50 γρ. φέτα
150 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
σπόροι από 1 ρόδι
ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη)
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κύβο κοτόπουλο
200 ml νερό
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό προαιρετικά

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Αυθεντική Ιταλική pizza.
Συστατικά
Ζύμη για πίτσα
1 φακελάκι μαγιά
250 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
Γρήγορη σάλτσα ντομάτας

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Τρούφες γάλακτος με μπισκότα.
Συστατικά
1 ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για επικάλυψη
κακάο
τρούφες πολύχρωμες
καρύδα τριμμένη

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Πικάντικα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο.
Συστατικά
300 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κιμά
300 γρ. μπούτι κοτόπουλο σε κιμά
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομένες
ξύσμα από 2 λεμόνια ή λαϊμ
1 κ.γ. κάρυ
1 αυγό
2 χούφτες κορνφλεικς
50 γρ. ελαιόλαδο
μυρωδικά (1\4 μάτσο μαιντανό,1\4 μάτσο δυόσμο)
αλάτι
πιπέρι

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Γύρος κοτόπουλο.
Συστατικά
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
300 γρ. άλμη για πουλερικά
πίτες για σουβλάκια
τζατζίκι
λαχανικά (ντομάτα κ.α.)
ελαιόλαδο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Αρνίσια παϊδάκια με φυστίκια Αιγίνης.
Συστατικά
1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος, ψημένα
1/2 κούπα ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα της)
2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο φρέσκο
2 καρέ αρνιού μικρά ή 6 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
αλάτι
πιπέρι

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Τηγανητές πατάτες.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
8)Παξιμάδια χαρουπιού.
Συστατικά
120 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. χυμό πορτοκάλι + ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
120 γρ. χαρουπάλευρο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό).
Συστατικά
Για μείγμα 1
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για μείγμα 2
125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για μείγμα 3
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
6)Μπακλαβάς με σοκολάτα
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο

Τηγανιά με λουκάνικα και κρεμμύδια

3 λουκάνικα χωριάτικα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο, το λευκό του μέρος, σε ροδέλες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι κα ροδίζετε ελαφρά τα λουκάνικα. Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα φυλατε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο.
Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια λουκάνικου με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί (και πριν στεγνώσει τελείως) ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Τηγανίζετε όλα τα υλικά μαζί για λίγο, προσθέτοντας νεράκι, αν χρειαστεί, και όταν ψηθούν εντελώς τα λουκάνικα και απορροφηθούν τα υγρά, κατεβάζετε απ' τη φωτιά. Σερβίρετε, αν θέλετε, με λεμόνι και μουστάρδα.
Τη συνταγή και την εικόνα αναδημοσιεύσαμε από το www.icookgreek.com.
Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
100 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
100 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
50 γρ. παξιμάδια
50 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
αυγό
1 σκ. σκόρδο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
100 ml νερό
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα ίσα να μαλακώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μούλτι χτυπάμε τα παξιμάδια και το ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα παξιμάδια, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com
Σοκολατάκια με φουντούκια και γκοφρέτα

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. γκοφρέτες
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. φουντούκια ψημένα και ξεφλουδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χοντροκόβετε. Θρυματίζετε ελαφρά τις γκοφρέτες. Σε ένα μπολ ρίχνετε την πραλίνα φουντιουκιού, τα αμύγδαλα τις γκοφρέτες και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 30'.
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα.
Βγάζετε τα σοκολατάκια από το ψυγείο, τα βυθίζετε στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετείτε και πάλι στο ταψί που έχετε στρώσει καθαρή λαδόκολλα.
Αφήνετε τα σοκολατάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com
Γρηγορα Μπισκοτα Σοκολατας

Υλικά: 300γρ αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
270γρ μαργαρίνη
100γρ άχνη ζάχαρη
200γρ κουβερτούρα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Φοράμε γάντια. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη,το αλεύρι και ανακατεύομαι. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και χοντροκομμένη σοκολάτα. Μέτα περνούμε ένα ταψί και βάζουμε λίγη-λίγη τη ζύμη και τα βάζουμε πάνω στο ταψί. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Corn dogs στο φούρνο

Συστατικά
250 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φακελάκια μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. ηλιέλαιο
300 γρ. αλεύρι
85 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. άνθο αλατιού
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
¼ κ.γ. καγιέν
1 αυγό, χτυπημένο
8 λεπτά λουκάνικα κοτόπουλο
κέτσαπ και μουστάρδα για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 ml γάλα , τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να βγάλει φυσαλίδες το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ, το λάδι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι , τη σόδα, το αλάτι , τη μουστάρδα, το καγιέν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι στην αρχή και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δέσει το ζυμάρι μας.
Βάζoυμε τη ζύμη μας σε ένα καθαρό μπολ με λίγο λάδι στον πάτο (1 κ.σ. ) για να μην κολλήσει η ζύμη μας , κλείνουμε από πάνω με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , παραλληλόγραμμο μήκος 35 εκ. , βάζουμε το κάθε λουκάνικο στη μέση και τυλίγουμε καλά με το ζυμάρι. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και δημιουργούμε 8 ‘’hot dogs’’.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη μας.
Σερβίρουμε ζεστά με κέτσαπ.
ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com
Συστατικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1,5 κ γ . αλάτι
Για τη στρώση βουτύρου
270 γρ. παγωμένο βούτυρο

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Τσιπς Καρότου στον φούρνο.
Συστατικά
500 γρ. καρότα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο
αλάτι
1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
αβοκαντέζα για το σερβίρισμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Χοιρινό με μαύρη μπύρα
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Για το κότσι
1600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη, χωρίς δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
500 ml μαύρη μπύρα
Για το σερβίρισμα
150-200 γρ. iceberg
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
6 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
3 φέτες τυρί
γαλλική μουστάρδα
τηγανητές πατάτες
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο.
Συστατικά
200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα, σε κομμάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο(2κ.σ.+3 κ.σ.)
500 γρ. μανιτάρια σαμπιγιόν
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ. (75 γρ. +25 γρ.) γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. (75 +25) κίτρινο τυρί cheddar, τριμμένο
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες
200 γρ. τυρί κρέμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Συστατικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά μέτρια
250 ml ξυνόγαλο
60 ml λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. ψιλοκομμένα λίτσι χωρίς κουκούτσια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Λεμονόπιτα
Συστατικά
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μέλι
1 στικ κανέλας
350 γρ. νερό
Για την λεμονόπιτα
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
220 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Φλογέρες με προσούτο και τυρί.
Συστατικά
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
45 γρ. μουστάρδα
πιπέρι
αλάτι
3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1,5 κ.γ. κύμινο
12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος
1 κ σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα
πιπέρι
αλάτι
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια.
Συστατικά
Για την τσίλι σος
150 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
50 ml ξύδι
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
80 ml νερό
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Τυρόπιτα κουρού.
Συστατικά
Για τη ζύμη
130 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά (το ένα χωρισμένο σε ασπράδι και κρόκο)
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
400 γρ. τυριών (γραβιέρα, φέτα, παρμεζάνα ή ό,τι έχετε στο ψυγείο σας), κρατήστε λίγο για πασπάλισμα
100 γρ. τυρί κρέμα
1 πιπεριά κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη), ψιλοκομμένα
πιπέρι
αλάτι
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μελιτζανοκεφτέδες
Συστατικά
700 γρ. μελιτζάνες (καλύτερα να είναι φλάσκες, χωρίς αυτό όμως να είναι δεσμευτικό)
1 αυγό
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 μικρή σ.κ. σκόρδο, τριμμένη
100 – 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. γαλέτα τριμμένη
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
50 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1 κ.γ. κοφτό κύμινο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Παγωτό ξυλάκι με Αβοκάντο.
Συστατικά
Για τα popsicles
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο ή 3 μεσαία
420 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγάβης
Για το γλάσο
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 ml λάδι καρύδας
50 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Healthy Cookies
Συστατικά
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας(200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπα(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπα(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπε(70 γρ. ) αποξηραμένα κράμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λιναρόσπορο
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Burger με τόνο.
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
πουρές από 2-3 πατάτες
μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κρόκοι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα burger
4 ψωμάκια για burger
μαγιονέζα
λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι κτλ)
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μους Σοκολάτας με Αβοκάντο
Συστατικά:
2 πολύ ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους (1 ½ φλ. ψίχα)
100 ml γάλα καρύδας σπιτικό ή κονσέρβα πλήρες
100 γρ. σιρόπη αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. κακάο σε σκόνη
1 κ.σ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
φράουλες και δυόσμο για το σερβίρισμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Μπιφτέκια κοτόπουλου.
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κιλό κιμά κοτόπουλο από μπούτι
1 μέτριο αυγό
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ πιπέρι
1 κ.γ θυμάρι (και λίγο ακόμα)
250 γρ. ψωμί του τοστ
4 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μπορούμε ΑΝ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο και να φτιάξουμε μπιφτέκια γαλοπούλας!
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Παγωτό καραμέλα.
Συστατικά
1 γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
2 dulce de leche
80 γρ. ζάχαρη
140 γρ. ξηροί καρποί (Καρύδια, αμύγδαλα κτλ.)
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Biscuits με χαλούμι και άνηθο.
Συστατικά:
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
λίγο πιπέρι καγιέν
½ κούπα χαλούμι κομμένο σε κομματάκια
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
¾ της κούπας τυρί cottage
120 ml γάλα πλήρες
1 κ.σ. φρέσκο κομμένο άνηθο
ξύσμα από ½ λεμόνι
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδω
Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα.
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
400 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. ελιές
60 γρ. φέτα
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Νοστιμιά Maggi
Πιπέρι
Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ. κίμινο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
½ κ.γ. κίμινο
Πιπέρι
Αλάτι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
3 πίτες
Ελαιόλαδο
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Ρολό κιμά με επικάλυψη πουρέ πατάτας.
Συστατικά
250 γρ. ψωμί τοστ σε κομμάτια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό ωμό
3 κ.γ. αλάτι
3 (1+2) σκ. σκόρδο
2 κ.γ εστραγκόν ή θυμάρι (1+1)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές κόκκινες
2 καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
100 γρ. αρακά καθαρισμένο φρέσκο ή κτψ.
4-6 κ.σ ελαιόλαδο
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Ψωμί χωρίς ζύμωμα (χωρίς μαγιά).
Συστατικά
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml μαύρη μπύρα
80 ml ελαιόλαδο
μυρωδικά (προαιρετικά)
τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Μακαρόνια Σκιουφιχτά.
Για τα σκιουφιχτά
200 γρ. σταρένιο αλεύρι κοσκινισμένο (ψωμιού)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο & έξτρα για πασπάλισμα
5 κ.σ ελαιόλαδο
300 γρ. χλιαρό νερό
αλάτι
Για τη σάλτσα
500 γρ. μανιτάρια
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
4-5 φύλλα θυμάρι φρέσκο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
150-200 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι.
Συστατικά
2 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πλιγούρι
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. κουκουνάρι
40-50 γρ. φέτα
150 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
σπόροι από 1 ρόδι
ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη)
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κύβο κοτόπουλο
200 ml νερό
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό προαιρετικά
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Αυθεντική Ιταλική pizza.
Συστατικά
Ζύμη για πίτσα
1 φακελάκι μαγιά
250 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
Γρήγορη σάλτσα ντομάτας
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Τρούφες γάλακτος με μπισκότα.
Συστατικά
1 ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για επικάλυψη
κακάο
τρούφες πολύχρωμες
καρύδα τριμμένη
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Πικάντικα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο.
Συστατικά
300 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κιμά
300 γρ. μπούτι κοτόπουλο σε κιμά
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομένες
ξύσμα από 2 λεμόνια ή λαϊμ
1 κ.γ. κάρυ
1 αυγό
2 χούφτες κορνφλεικς
50 γρ. ελαιόλαδο
μυρωδικά (1\4 μάτσο μαιντανό,1\4 μάτσο δυόσμο)
αλάτι
πιπέρι
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Γύρος κοτόπουλο.
Συστατικά
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
300 γρ. άλμη για πουλερικά
πίτες για σουβλάκια
τζατζίκι
λαχανικά (ντομάτα κ.α.)
ελαιόλαδο
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Αρνίσια παϊδάκια με φυστίκια Αιγίνης.
Συστατικά
1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος, ψημένα
1/2 κούπα ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα της)
2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο φρέσκο
2 καρέ αρνιού μικρά ή 6 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
αλάτι
πιπέρι
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Τηγανητές πατάτες.
Συστατικά
4 πατάτες
αλάτι χοντρό
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
8)Παξιμάδια χαρουπιού.
Συστατικά
120 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. χυμό πορτοκάλι + ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
120 γρ. χαρουπάλευρο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό).
Συστατικά
Για μείγμα 1
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για μείγμα 2
125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για μείγμα 3
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ
6)Μπακλαβάς με σοκολάτα
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνιουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ.
Βάζουμε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσουμε.
Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
Προσθέτουμε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά επίσης.
Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου.
Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο σιρόπι.
Με το που βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη νύχτα. λιώσει.
Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε.
Τηγανιά με λουκάνικα και κρεμμύδια
3 λουκάνικα χωριάτικα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο, το λευκό του μέρος, σε ροδέλες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι κα ροδίζετε ελαφρά τα λουκάνικα. Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα φυλατε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο.
Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια λουκάνικου με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί (και πριν στεγνώσει τελείως) ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Τηγανίζετε όλα τα υλικά μαζί για λίγο, προσθέτοντας νεράκι, αν χρειαστεί, και όταν ψηθούν εντελώς τα λουκάνικα και απορροφηθούν τα υγρά, κατεβάζετε απ' τη φωτιά. Σερβίρετε, αν θέλετε, με λεμόνι και μουστάρδα.
Τη συνταγή και την εικόνα αναδημοσιεύσαμε από το www.icookgreek.com.
Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
100 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
100 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
50 γρ. παξιμάδια
50 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
αυγό
1 σκ. σκόρδο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
100 ml νερό
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα ίσα να μαλακώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μούλτι χτυπάμε τα παξιμάδια και το ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα παξιμάδια, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com
Σοκολατάκια με φουντούκια και γκοφρέτα
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. γκοφρέτες
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. φουντούκια ψημένα και ξεφλουδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χοντροκόβετε. Θρυματίζετε ελαφρά τις γκοφρέτες. Σε ένα μπολ ρίχνετε την πραλίνα φουντιουκιού, τα αμύγδαλα τις γκοφρέτες και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 30'.
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα.
Βγάζετε τα σοκολατάκια από το ψυγείο, τα βυθίζετε στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετείτε και πάλι στο ταψί που έχετε στρώσει καθαρή λαδόκολλα.
Αφήνετε τα σοκολατάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com
Γρηγορα Μπισκοτα Σοκολατας
Υλικά: 300γρ αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
270γρ μαργαρίνη
100γρ άχνη ζάχαρη
200γρ κουβερτούρα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Φοράμε γάντια. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη,το αλεύρι και ανακατεύομαι. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και χοντροκομμένη σοκολάτα. Μέτα περνούμε ένα ταψί και βάζουμε λίγη-λίγη τη ζύμη και τα βάζουμε πάνω στο ταψί. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Corn dogs στο φούρνο
Συστατικά
250 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φακελάκια μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. ηλιέλαιο
300 γρ. αλεύρι
85 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. άνθο αλατιού
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
¼ κ.γ. καγιέν
1 αυγό, χτυπημένο
8 λεπτά λουκάνικα κοτόπουλο
κέτσαπ και μουστάρδα για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 ml γάλα , τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να βγάλει φυσαλίδες το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ, το λάδι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι , τη σόδα, το αλάτι , τη μουστάρδα, το καγιέν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι στην αρχή και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δέσει το ζυμάρι μας.
Βάζoυμε τη ζύμη μας σε ένα καθαρό μπολ με λίγο λάδι στον πάτο (1 κ.σ. ) για να μην κολλήσει η ζύμη μας , κλείνουμε από πάνω με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , παραλληλόγραμμο μήκος 35 εκ. , βάζουμε το κάθε λουκάνικο στη μέση και τυλίγουμε καλά με το ζυμάρι. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και δημιουργούμε 8 ‘’hot dogs’’.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη μας.
Σερβίρουμε ζεστά με κέτσαπ.
ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου