Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Healthy Cookies

Συστατικά
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας(200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπα(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπα(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπε(70 γρ. ) αποξηραμένα κράμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λιναρόσπορο

Healthy Cookies



Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και το μέλι για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρά.
Στο κάδο προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφαιρούμε από τον μίξερ.
Προσθέτουμε στον κάδο την βρώμη, την κινόα, τους σπόρους τσία, τα καβουρδισμλενα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το στικ κανέλας, το λινοράσπορο, τα κράμπερις και την κουβερτούρα.
Ανακατέβουμε με μία μαρίζ ή κουτάλα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η ζύμη μας να είναι ωραία και αφράτη.
Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας(2-3 κουταλιές από την ζύμη μας για το κάθε ένα).Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι , όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι μας (καλό είναι να το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό)  το κάθε μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα μεγάλο κυκλικό μπισκότο (διαμέτρου 10 εκ.)
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι πάρουν χρώμα εξωτερικά και μέσα να είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα για να μη θρυματιστούν.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου