Συστατικά
250 γρ. ψωμί τοστ σε κομμάτια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό ωμό
3 κ.γ. αλάτι
3 (1+2) σκ. σκόρδο
2 κ.γ εστραγκόν ή θυμάρι (1+1)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές κόκκινες
2 καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
100 γρ. αρακά καθαρισμένο φρέσκο ή κτψ.
4-6 κ.σ ελαιόλαδο
Για τον πουρέ
1 συσκευασία πουρέ Maggi
250 ml νερό
250 ml γάλα 3,5% λιπαρά
4 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί με τη μια σκελίδα σκόρδο, τη μια κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
Ο φούρνος παραμένει αναμμένος στους 180.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκ. σκόρδο και το καρότο. Τα χτυπάμε 2 φορές και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το επιπλέον εστραγκόν. Ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό και τον αρακά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόση ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Για τον πουρέ
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ Maggi.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίο βελούδινος πουρές.
Ανακατεύουμε μέσα το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.
Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο.
Αναποδογυρίζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψάκι.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό και του δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι ή τον τοποθετούμε σε ένα κορνέ και κάνουμε ωραία σχήματα με αυτό πάνω από το ρολό.
Το υπόλοιπο βούτυρο το κόβουμε κομματάκια και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς.
Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!
ΠΗΓΗ: http://akispetretzikis.com
250 γρ. ψωμί τοστ σε κομμάτια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό ωμό
3 κ.γ. αλάτι
3 (1+2) σκ. σκόρδο
2 κ.γ εστραγκόν ή θυμάρι (1+1)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές κόκκινες
2 καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
100 γρ. αρακά καθαρισμένο φρέσκο ή κτψ.
4-6 κ.σ ελαιόλαδο
Για τον πουρέ
1 συσκευασία πουρέ Maggi
250 ml νερό
250 ml γάλα 3,5% λιπαρά
4 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί με τη μια σκελίδα σκόρδο, τη μια κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
Ο φούρνος παραμένει αναμμένος στους 180.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκ. σκόρδο και το καρότο. Τα χτυπάμε 2 φορές και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το επιπλέον εστραγκόν. Ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό και τον αρακά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόση ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Για τον πουρέ
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ Maggi.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίο βελούδινος πουρές.
Ανακατεύουμε μέσα το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.
Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο.
Αναποδογυρίζουμε το ρολό πάνω σε ένα ταψάκι.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό και του δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι ή τον τοποθετούμε σε ένα κορνέ και κάνουμε ωραία σχήματα με αυτό πάνω από το ρολό.
Το υπόλοιπο βούτυρο το κόβουμε κομματάκια και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς.
Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!
ΠΗΓΗ: http://akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου