Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα.

ΥΛΙΚΑ:

Για τους κεφτέδες

400 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. ελιές
60 γρ. φέτα
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Νοστιμιά Maggi
Πιπέρι
Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ. κίμινο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
½ κ.γ. κίμινο
Πιπέρι
Αλάτι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
3 πίτες
Ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Όταν καραμελώσει το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τις ελιές κομμένες σε ροδέλες, τη φέτα σπασμένη, τη φρυγανιά, το κίμινο, τη Νοστιμιά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Όταν ροδίσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα:

Κόβουμε στη μέση την ντομάτα και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι. Παράλληλα, ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι στις πίτες και, όταν ροδίσουν τα λαχανικά, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και δίνουμε χρώμα στις πίτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και ανακατεύουμε.


ΠΗΓΗ:www.kantooposoakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου