Συστατικά
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml μαύρη μπύρα
80 ml ελαιόλαδο
μυρωδικά (προαιρετικά)
τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο, γρήγορο και πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα και χωρίς μαγιά! Καλή απόλαυση!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια γούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε 80 ml ελαιόλαδο και το μείγμα γιαουρτιού και μπύρας.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.
Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με το χέρι πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας).
Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.
ΠΗΓΗ: http://akispetretzikis.com
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml μαύρη μπύρα
80 ml ελαιόλαδο
μυρωδικά (προαιρετικά)
τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο, γρήγορο και πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα και χωρίς μαγιά! Καλή απόλαυση!
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια γούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε 80 ml ελαιόλαδο και το μείγμα γιαουρτιού και μπύρας.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.
Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με το χέρι πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας).
Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.
ΠΗΓΗ: http://akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου