Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο.

Συστατικά
200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα, σε κομμάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο(2κ.σ.+3 κ.σ.)
500 γρ. μανιτάρια σαμπιγιόν
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ.  (75 γρ. +25 γρ.) γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ.  (75 +25) κίτρινο τυρί cheddar, τριμμένο
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες
200 γρ. τυρί κρέμα

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο




Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα και την βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι, τα 75 γρ. γραβιέρα, τα 75 γρ. τυρί cheddar, την φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα, τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα μακαρόνια και φροντίζουμε να απλωθούν παντού.
Βάζουμε διάσπαρτα τη φέτα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τυρί cheddar και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: http://akispetretzikis.com
\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου