Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Muffins με λίτσι.

Συστατικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά μέτρια
250 ml ξυνόγαλο 
60 ml λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. ψιλοκομμένα λίτσι χωρίς κουκούτσια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Muffins με λίτσι



Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180ο C
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια σπάτουλα
Στα αντικολλητικά φορμάκια για muffin βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο, 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.γ. λίτσι
Στη συνέχεια μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα μας στις θήκες των muffins
Aφού μοιράσουμε όλο το μείγμα μας στις φόρμες, ψήνουμε τα muffins για  25-30 λεπτά

Σερβίρουμε τα muffins μας ζεστά με άχνη και κανέλα.

Πηγη: www.akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου